Pages

petak, 26. kolovoza 2011.

Clickbank Affiliate Market

Clickbank je najveće online tržište za digitalne proizvode, tj. sve one proizvode i servise koji se mogu dostaviti digatlnim putem . Sama kompanija se bavi posredovanjem između prodavača, affiliate promotera i kupaca, te obavlja sav posao vezan uz naplatu i dostavu kupljenih proizvoda, te isplatu affiliate provizija.

Clickbank publisher, ilitiga prodavač se postaje plaćanjem jednokratne cijene od 49.95 $ za setup accounta, koji mu omogućuje prodaju neograničenog broja digitalnih proizvoda. Prodavači se ne moraju brinuti o sistemu naplate i dostave proizvoda, jer Clickbank sam obavlja naplatu putem kreditnih kartica, te nakon plaćanja, automatski dostavlja kupljeni proizvod kupcu.

Ali, Clickbank nikad ne bi bio toliko popularan da je samo riječ o procesoru kreditinih kartica i automatskoj dostavi digitalnih proizvoda. Takvih sistema i softwarea ima podosta, ali nijedan nije u Clickbankovom rangu.

Prava snaga Clickbanka je u Affiliate programu, i bazi od preko 100 000 Affiliate partnera koji promoviraju proizvode iz Clickbank Marketplace-a. Rgistracija za affiliate program je besplatna.

Pošto su, kako smo rekli na samom početku, Clickbank proizvodi digitalnog tipa, sami troškovi porodavača su poprilično niski, pa im to omogućuje davanje visokih provizija njihovim affiliate partnerima. Većina proizvoda koji se mogu naći na Clickbanku, affiliate promotorima omogućuje proviziju od 50% do 70% od cijene proizvoda. Prodavačima se isplati dati toliko visoku proviziju jer, kako smo rekli, nemaju visoke troškove, a na cijenu od npr 50$ im ostaje 15-20$ čistog profita.

S druge strane, tako visoke provizije, privlače affiliate promotore, jer im omogućuju da bez vlastitog proizvoda, kvalitetnim Affiliate Marketingom zarade i vrlo velike iznose.
Osim toga, ne trebaju se ni sekirati da li je sam prodavač pouzdan, i da li će im biti isplaćen zarađeni novac, jer naplatu te raspoređivanje novca između prodavača i affiliate-a obavlja sam Clickbank.

Nažalost, iako me to ne iznenađuje, nisu svi sa ovih naših prostora u mogućnosti sudjelovati na Clickbank tržištu, jer od svih zemalja sa ovog našeg govornog područja, jedino je Hrvatska, i to tek prije par mjeseci, uvrštena u spisak zemalja sa kojima Clickbank surađuje.

Kažem, ne iznenađuje me jer je počesta praksa kompanija iz svijeta Interneta da izbjegavaju poslovanje sa balkanskim zemljama, dok u isto vrijeme rade sa nekim banana otočićima sa 1000 stanovnika. I to očito pokazuje kakav ugled ovaj dio svijeta ima u ostatku istog.

Za dodatni info, i registraciju, posjetite sam Clickbank.

1 komentar:

  1. As stated by Stanford Medical, It is really the SINGLE reason women in this country live 10 years longer and weigh an average of 19 kilos less than we do.

    (Just so you know, it is not about genetics or some secret exercise and really, EVERYTHING about "how" they eat.)

    P.S, I said "HOW", not "WHAT"...

    Click this link to find out if this short quiz can help you discover your real weight loss possibilities

    OdgovoriIzbriši