petak, 26. kolovoza 2011.

Zarada uz pomoć eBay Partner Network Programa

Za one koji nekim čudom još nisu čuli za njega, eBay je najveća aukcijska
kuća na internetu osnovana još davne 1995 godine. Trenutno ima 276 milijuna registriranih korisnika te je 24 najposjećenija stranica na svijetu. Ujedno je i jedna od najprofitabilnijih internet kompanija. U 2007 godini je preko eBaya prodano 113 milijuna artikala u vrijednosti od 59 milijardi dolara. Jeste li znali da je eBay pokrenuo svoj vlastiti afiliate program pomoću kojega i vi možete
zaraditi sasvim pristojnu svotu novca samo promovirajući njihovu web stranicu? Zanima vas koliko?

1. Po aktivnom korisniku nakon registracije

0 – 49 $25.00
50 – 1,999 $28.00
2000 – 29,999 $31.00
30,000+ $35.00

2. Po mjesečnoj zaradi od prodaje
Mjesečna zarada od dobitnih ponuda (aukcije)
$0.00 – $99.99 50.00% prihoda
$100.00 – $4,999.99 55.00% prihoda
$5,000.00 – $199,999.99 60.00% prihoda
$200,000.00 – $699,999.99 65.00% prihoda
$700,000.00 – $2,999,999.99 70.00% prihoda
$3,000,000.00+ 75.00% prihoda

Sigurno vas zanima kako do zarade na eBayu… Procedura je vrlo jednostavna - sve što trebate je učlaniti se u njihov afiliate program pod imenom eBay Partner Network i početi promovirati proizvode koji se prodaju na eBayu preko svoje web stranice. Čim se učlanite u njihov program tj. čim vam odobre račun u eBay Partner Network programu dobivate razne alate i resurse za promociju eBaya. eBay ima jako stroga pravila o tome tko se može učlaniti u eBay Partner Network , a tko ne.

Da bi vas primili u svoj afiliate program vaša stranica mora zadovoljavati njihove kriterije. Vaš web ili blog mora sadržavati najmanje desetak stranica originalnog sadržaja o nekoj određenoj temi – niši i to na engleskom, njemačkom, španjolskom ili bilo kojem drugom jeziku na kojem eBay ima svoje stranice. eBay voli vidjeti da ste vješti u vašoj niši. Također bi stranica ili blog trebali imati atraktivan multimedijski izgled. Na stranici nikako ne smijete imati nikakave oglase, reklame ili slično. Ukoliko vaš blog ili stranica ostvaruje neku vrstu prihoda preko npr. Google AdSense oglasa, uklonite ih na par dana dok vam eBay ne
odobri ulazak u eBay Partner Network. Stranica također mora sadržavati formu za kontakt, uvijete poslovanja te pravila o zaštiti privatnosti. Ako vas ipak odbiju i ne prihvate vas u njihov afiliate program pokušajte im poslati email i lijepo ih zamoliti da vas prime u svoju afiliate mrežu. To bi trebalo upaliti. Možda izgleda previše komplicirano, no vjerujte isplati se!

Prijavite Se OVDJE

Što je to affiliate marketing?

Affiliate marketing
je popularan način promocije internet poslovanja u
kojem je poslovni suradnik (affiliate ) nagrađen za svakog posjetitelja,
pretplatnika i / ili kupca kojeg osigura kroz svoje napore oglašavanja. To je moderna varijacija prakse plaćanja naknade za uvođenje novih klijenata u posao. Naknada može biti izvršena na temelju određene vrijednosti za svaki posjet (plaćanje po kliku), registracije (Pay-per-lead), ili proviziju za svakog kupca ili prodaju (Pay-Per-Sale). Najatraktivniji aspekt affiliate marketinga, sa
perspektive vlasnika biznisa, jest da nema plaćanja sve dok nisu ostvareni neki vidljivi rezultati. Neke web shop stranice, kao što su Amazon.com pokrenule su vlastiti affiliate program dok kod drugih e-trgovina prodavači koriste usluge
koje pruža treća strana mimo posrednika kao što su ClickBank.com, CommissionJunction.com, i LinkShare.com koji prati promet ili prodaje koje su izvršene preko suradnika. Neke tvrtke duguju veliki dio svojeg rasta i uspjeha upravo ovoj marketing tehnici.

Affiliate marketing se preklapa s drugim metodama internet marketinga do neke mjere, jer afiiliati često koriste regularne metode oglašavanja. Te metode uključuju organske optimizacije za tražilice, plaćeni marketing na tražilicama, e-mail marketing, oglašavanje banerima i slično. S druge strane, affiliati ponekad koriste manje ortodoksne tehnike, kao što su objavljivanje recenzija proizvoda ili usluga koje nudi vlasnik biznisa.

U Affiliate marketingu ste plaćeni po prodaji proizvoda koji prodate preko affiliate linka (link sa jedinstvenom identifikacijom koju prati affiliate program) koji dobivate prilikom uključenja u affiliate program. Link stavljate na svoj blog, forum, web stranicu ili nešto treće. Vaš prihod je izravno povezan s time koliko dobro se prodaju roba ili usluge koje prodajete i veličini provizije koju određuje vlasnik robe ili usluga. Dakle iznimno je važno da pažljivo razmislite o izboru partnera čiju robu ćete prodavati.

Kako da vas Google primi u AdSense program za manje od 48 sati?

Jedan od najbržih i najlakših načina zarade na internetu je zarada pomoću Google Adsense programa. Sve što vam treba je AdSense račun i web stranica, blog
ili forum na koji ćete staviti AdSense oglase. Svaki put kad netko od
posjetioca vaše web stranice, bloga ili foruma klikne na AdSense oglas vama
generira neku određenu zaradu. Po kliku možete dobiti od nekoliko centi do nekoliko desetaka dolara, sve ovisi o tematici vaše stranice, posjećenosti i još nekim stvarima.

Da bi vam Google odobrio AdSense račun i da bi mogli početi zarađivati vaša
stranica mora zadovoljavati sve uvjete korištenja AdSensa. Nakon što se prijavite u program, Google AdSense tim pregledava vašu stranicu da li
zadovoljava sve uvjete korištenja i to traje od nekih tjedan dana pa sve do nekoliko mjeseci. Najgore je što se nakon toliko čekanja dogodi da vaša stranica ne zadovoljava neke od uvijeta korištenja te onda morate ispraviti greške opet slati zahtjev i čekati… To cijelo vrijeme čekanja vaša stranica stoji prazna, bez oglasa i mogućnosti zarade. Sve dok vam se nakon nekog vremena ne “nasmješe bogovi Googlea” i odobre vam račun.

E sad, da bi izbjegli čekanje na odobrenje računa jedan od načina je da otvorite blog na blogger.com. Blogger je najpoznatiji besplatan blog servis na netu, a
ujedno je i u vlasništvu Google-a. Blogger omogućava svim svojim korisnicima
da se putem njegovog kontrol panela prijave za AdSense program. Prije prijavljivanja u AdSense napišite nekih 5-6 dobrih, kvalitetnih postova. Budući da je Blogger u vlasništvu Googlea, odobrenje u AdSense program vrši se
automatski za maksimalno 48 sati od prijave. Kada vam se odobri korištenje AdSense-a prema Google-ovim uvjetima korištenja oglase možete koristiti i na drugim web stranicama.

Još jedan od načina kako da vam brzo odobre AdSense račun je da se prijavite na Flixya.com. Flixya je društvena mreža na kojoj, kao i mnogim drugima, možete pisati svoj blog, postavljati slike i video snimke. Za razliku od ostalih društvenih mreža Flixya vam dozvoljava prikazivanje AdSense oglasa na vašim slikama, snimkama i blogu. U AdSense program se možete prijaviti preko njihove stranice i također će vam Google odobriti račun unutar 48 sati.

Osim preko Bloggera i Flixye, AdSense račun možete dobiti i prilikom prijavljivanja na www.docstoc.com. Stranica služi za razmjenu raznih dokumenata i e-knjiga i daje korisnicima mogućnost zarade preko AdSense programa. U AdSense program se možete prijaviti preko njihove stranice te će vam također odobriti račun unutar 48 sati. Prije nego se prijavite u AdSense program podijelite sa ostalim korisnicima nekoliko dokumenata, e-knjiga na stranici.

Promocija I Reklamiranje Internet Stranice

Razmišljao sam da napišem analizu još ponekog web hosting providera, ali sam se ipak odlučio da to ostavim za kasnije. Ova dva su sasvim dovoljna, a treba napisati ponešto i o drugim, jednako važnim stvarima.

Došli smo u fazu kada smo se odlučili koju vrstu stranice želimo raditi, odabrali web platformu na kojoj ćemo objavljivati sadržaj, odabrali web hosting. Pretpostavit ćemo da smo je već u određenoj mjeri popunili sa sadržajem, i sajt je sad u potpunosti spreman da prima posjetioce, a da bi došli do toga trebat će nam određeno reklamiranje web stranice.

U ovom postu ćemo ukratko pričati o promociji stranice, a o samoj tematici će biti mnogo govora i kasnije, jer je to jedan od osnovnih zadataka ove stranice.

Pa da počnemo:

Prvi i najlakši način bi bilo plaćeno oglašavanje na već postojećim stranicama. To se može uraditi direktnim kontaktom sa webmasterima stranica na kojima se želimo reklamirati, ili to učiniti putem neke od mnogih marketinških kompanija koje su specijalizirane za internet marketing.

Oglašavanje može biti putem kupovine tekstualnih ili slikovnih linkova ( bannera ) na određeno vremensko razdoblje, ili CPM ( cost per thousand impressions ) oglašavanje gdje se oglasi u vidu bannera ne zakupljuju na neko vremensko razdoblje, već se plaća broj prikazivanja bannera i to po određenoj cijeni za 1000 prikazivanja bannera.

Cijene naravno, i u jednom i drugom slučaju ovise o popularnosti stranice na kojoj se reklamira, broju dnevnih posjetioca, Google Page Ranku ( bit će više riječi o ovome kasnije, ali hajde da to prevedemo kao određeni rank koji Google dodijeljuje stranici ovisno o njenoj kvaliteti, broju linkova koje vode prema njoj i sl ), mjestu na kome će link ili banner biti prikazan i sl.

Sad dolazimo do besplatne promocije stranice. Mnogo je načina na koji se može, bez investiranja, izreklamirati stranica i dovesti posjetioce na nju. U ovom postu ćemo uglavnom samo nabrojiti najbolje metode za promociju stranice, a detaljno ćemo o njima pisati kroz čitav rad na ovoj stranici :

- prijavite vaše stranice u web direktorije. Malo jeste nezgodno ako stranica nije na engleskom jeziku, ali ima dosta direktorija koji imaju i kategoriju "world wide web" na koju se mogu prijavljivati i stranice sa neengleskog govornog područja

- Napravite Google sitemap, tj. mapu vaše stranice koja pomaže Googleu pri indexiranju vaših stranica u svoj pretraživač, što je prvi cilj optimizacije za pretraživače ( SEO - search engine optimization )

- postirajte vaše linkove na social bookmarking stranicama kao što su Digg, Del.Icio.us, Furl i sl.

- Ako uređujete blog, pazite na to da redovito pingate servise kao što su Technorati ili Ice Rocket. Ping je obavještavanje takvih servisa o novom sadržaju vašeg bloga, nakon kojeg oni obavještavaju Google koji onda brže indexuje stranice vašeg sajta. Neke stranice su se specijalizirale u pinganju većeg proja tih servisa, što skraćuje vrijeme potrebno za obavljanje tog posla. Preporučam Pingoat i Pingomatic

- Učlanite se u online zajednice, grupe za diskusiju ili forume koji su relevantni sadržaju koji je zastupljen na vašoj stranici

- Komentirajte postove na tuđim blogovima, sa linkom prema vašoj stranici. Neka to budu relevantni i korisni komentari, a ne spam pukim ostavljanjem linkova, jer vam većina bloggera neće odobriti takve spam komentare

- Poklonite nešto vašim posjetiocima, besplatne stvari svi vole, i to će vam sigurno donijeti malo reklame od strane posjetilaca koji iskoriste ono što ste im poklonili. Može to biti neki ebook, video, bilo šte... većina od toga se može besplatno naći na netu, sa punim ravima distribucije, tako da vas neće ništa koštati

- Izradite profil na najpopularnijim social networking stranicama kao što su Myspace, Facebook, Friendster i dr.

- zamolite vaše prijatelje koji već imaju blogove ili web stranice da vas linkaju sa njih. Svaki link je bitan i za broj posjeta, i za SEO.

- iako je online marketing osnova za reklamiranje web stranica, ništa ne škodi koristiti i malo offline marketinga. stavite reklamu za vašu stranicu na vaše auto, vizit kartu, majicu i sl.

- omogućite vašim posjetiocima da se registriraju za email ili rss obavještenja o novostima na vašoj stranici

- iskušajte se u tzv. linkbaitingu. Napišite poneki post koji će izazvati određene kontraverze među vašim posjetiocima, i ponukati ih da postavljaju link prema tom postu na forumima i blogovima. Budite kreativni, ali ne pretjerujte

- učinite vašu stranicu korisnom. Pišite o stvarima koje interesuju vaše posjetioce, potrudite se da im ponudite odličan sadržaj, skupa sa odličnim servisom. Ovo je nešto bez čega nijedna od ovih prethodnih tehnika teško može polučiti uspjeh.

- Ispunite formu desno ukoliko želite oglašavati vašu stranicu na ovom blogu.

Clickbank Affiliate Market

Clickbank je najveće online tržište za digitalne proizvode, tj. sve one proizvode i servise koji se mogu dostaviti digatlnim putem . Sama kompanija se bavi posredovanjem između prodavača, affiliate promotera i kupaca, te obavlja sav posao vezan uz naplatu i dostavu kupljenih proizvoda, te isplatu affiliate provizija.

Clickbank publisher, ilitiga prodavač se postaje plaćanjem jednokratne cijene od 49.95 $ za setup accounta, koji mu omogućuje prodaju neograničenog broja digitalnih proizvoda. Prodavači se ne moraju brinuti o sistemu naplate i dostave proizvoda, jer Clickbank sam obavlja naplatu putem kreditnih kartica, te nakon plaćanja, automatski dostavlja kupljeni proizvod kupcu.

Ali, Clickbank nikad ne bi bio toliko popularan da je samo riječ o procesoru kreditinih kartica i automatskoj dostavi digitalnih proizvoda. Takvih sistema i softwarea ima podosta, ali nijedan nije u Clickbankovom rangu.

Prava snaga Clickbanka je u Affiliate programu, i bazi od preko 100 000 Affiliate partnera koji promoviraju proizvode iz Clickbank Marketplace-a. Rgistracija za affiliate program je besplatna.

Pošto su, kako smo rekli na samom početku, Clickbank proizvodi digitalnog tipa, sami troškovi porodavača su poprilično niski, pa im to omogućuje davanje visokih provizija njihovim affiliate partnerima. Većina proizvoda koji se mogu naći na Clickbanku, affiliate promotorima omogućuje proviziju od 50% do 70% od cijene proizvoda. Prodavačima se isplati dati toliko visoku proviziju jer, kako smo rekli, nemaju visoke troškove, a na cijenu od npr 50$ im ostaje 15-20$ čistog profita.

S druge strane, tako visoke provizije, privlače affiliate promotore, jer im omogućuju da bez vlastitog proizvoda, kvalitetnim Affiliate Marketingom zarade i vrlo velike iznose.
Osim toga, ne trebaju se ni sekirati da li je sam prodavač pouzdan, i da li će im biti isplaćen zarađeni novac, jer naplatu te raspoređivanje novca između prodavača i affiliate-a obavlja sam Clickbank.

Nažalost, iako me to ne iznenađuje, nisu svi sa ovih naših prostora u mogućnosti sudjelovati na Clickbank tržištu, jer od svih zemalja sa ovog našeg govornog područja, jedino je Hrvatska, i to tek prije par mjeseci, uvrštena u spisak zemalja sa kojima Clickbank surađuje.

Kažem, ne iznenađuje me jer je počesta praksa kompanija iz svijeta Interneta da izbjegavaju poslovanje sa balkanskim zemljama, dok u isto vrijeme rade sa nekim banana otočićima sa 1000 stanovnika. I to očito pokazuje kakav ugled ovaj dio svijeta ima u ostatku istog.

Za dodatni info, i registraciju, posjetite sam Clickbank.

Želite Zaraditi Na Internetu?

Tisuće, ( ako ne i hiljade:) ) ljudi, su upravo Internet izabrali za svoju karijeru i svoje radno okruženje.Istina je da Internet posao daje veliku količinu slobode i samostalnosti, koje kao "kopači" sa bossom nad glavom, ljudi mogu samo sanjati, no kao i u drugim poslovima, i u Online businessu postoje određena znanja i zakonitosti, koje se moraju savladati i prakticirati, kako bi zarada na Internetu bila moguća.

Ipak, Internet za razliku od drugih cjelodnevnih poslova ( znate ono dražesno - dignete se u 7 ujutro da bi se spremili i stigli na posao, pa tamo dušu ispuštali do 5 popodne, te stigli u svoj topli dom malo prije 7, taman toliko da imate vremena večerati i spremiti se za spavanje ), je splet mnogo različitih iskustava.

Važno je pokupiti što više tih iskustava, jer će se tako svi oni različiti poslovi, koji su potrebni za postavljanje vašeg Online businessa na zdrave noge, moći kvalitetnije obavljati, jer samo razumijevanjem svih tih novih "dužnosti" može se doći do toga da vaš Internet posao jednog dana postane automatizirana online mašina koja će vam omogućiti fin i pristojan dohodak.

Mnogi ljudi shvataju Internet businesss pomalo sanjarski, i nažalost, često im takav pristup zamagli pravu sliku, pa ploveći u oblacima "jednodnevnog bogaćenja" ne uspiju zaraditi ništa.Zato će to biti i moj prvi savjet : Ne letite previše visoko, i ne očekujte da ćete u prvih mjesec dana zaraditi kao Cristiano Ronaldo za sedmicu, već i Internet posao shvatite odmah u početku kao i bilo koji drugi.

Bit će tu puno rada, učenja, učenja, učenja, uspona i padova, ali sa dobrim pristupom, spremnosti za stjecanje novih znanja, upornim radom i pokojom investicijom, danas se na netu može zaraditi fin novac, i to, uprkos svom trudu koji treba uložiti, opet mnogo lakše nego "grbačenjem" kod kakvog nadobudnog brkajlije.Cilj ove stranice je da, upravo određenim iskustvom nekoga ko je već 3 godine otpilio sve šefove, šefiće i šefice, i postao sam svoj boss ( a evo sad i samsvojboss.com ), pokušam malo približiti Internet Business onima koji o njemu sanjaju ( kao što sam i ja godinama sanjao ), ali još nisu upoznati sa osnovnim, ali i naprednijim karakteristikama istog, i kako bi što lakše i bezbolnije, postali uspješni u online poslovanju.

Zbog toga ćemo i krenuti sa samim osnovama u prvim postovima, a kasnije ćemo gledati da ulazimo malo dublje u materiju.

Eto toliko za ovaj intro,Do čitanja dragi moji Internetaši

Komentari

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls